Πολεοδομία επιπέδου…TAXISNET

mixanikos sxedia etaaTi θα λέγατε αν με ένα κλικ στον υπολογιστή σας μπορούσατε να πάρετε πληροφορίες που θα αφορούσαν: το ακίνητο σας, τα όρια των οικισμών, το οδικό δίκτυο, τις αρχαιολογικές ζώνες και τις οριοθετήσεις των ρεμάτων; Και όχι μόνον αυτό!

Συνέχεια

Τον Ιούνιο εκδόθηκαν περισσότερες οικοδομικές άδειες αλλά για μικρότερες επιφάνειες

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), κατά το μήνα Ιούνιο 2015 το μέγεθος της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) στο σύνολο της Χώρας μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, ανήλθε σε 1.380 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 263,0 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.216,2 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσίασε δηλαδή, αύξηση κατά 14,7% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, μείωση κατά 9,2% στην επιφάνεια και κατά 14,8% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014.

Συνέχεια

Νέα υποδειγματα διαγραμμάτων για τη χορήγηση έγκρισης δόμησης

Σύμφωνα με την παρ.1 του άρθρου 3 και τις παρ. 3 και 4 του άρθρου 9 ν.4030/2011 «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις», για τη χορήγηση Έγκρισης Δόμησης απαιτείται – μεταξύ άλλων – και η υποβολή τοπογραφικού διαγράμματος και διαγράμματος δόμησης. Συνέχεια